Det allra bästa är om man kan hitta profilprodukter som knyter an till den egna verksamheten: fösnterskrapa och snöborste för bilhandlare och bil- och däckverkstäder, USB-minnen och powerbanks för IT-företag, pennor och profilerade block för utbildningsföretag och konsultbyråer för att nämna några exempel. Andra produkter är mer universella som t ex paraplyer till hösten och grilltillbehör inför sommaren. Det kan vara klokt att fundera över situationen den ska användas i eller delas ut i mer än över produkten i sig. Är det profilprodukter att dela ut vid event, eller gåvor till personal? Idag är det också möjligt att beställa profilprodukter i mindre volymer vilket passar både små och stora företag.

Profilprodukter räcker länge

Till skillnad från annonskampanjer, utomhusreklam eller digitala medier håller profilprodukter mycket länge, i princip hela produktens livscykel. Därför kan det vara värt att satsa lite mer på kvalitet och utförande. Det kan också vara klokt att fundera över hur stor profiluppmärksamhet en mottagare är beredd att ”bjuda på”. Vill någon gå runt med en pikéskjorta med din logga över halva ryggen? Känner man lika när det gäller en stor logga på ett paraply till exempel? En tumregel kan vara att ju mer ”privat” produkten är i sin användning, desto mer diskret bör din egen profilering på produkten vara.

Låt sammanhanget styra

Ska du använda profilreklamen i en kampanj, på en mässa eller event, eller som en gåva du lämnar personligen? Ju mer personlig överlämning, desto viktigare är det upplevda värdet på produkten. Värdet behöver inte innebära högt pris: ett profilerat skrivblock kan vara mycket uppskattat utan att kosta mycket. Ska du skicka ut tusentals kampanjbrev ställer det andra krav.

Vi har ett mycket stort utbud profilprodukter du kan välja bland och vi hoppas att du hittar rätt. Skulle du köra fast eller behöver lite tips? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.

Nämen hej 👋
Trevligt att träffas.

Registrera dig för att få nyheter och erbjudanden i inkorgen, endast en gång/månad.

Graf & Bild

Vi spammar inte!
Läs vår integritetspolicy för mer info.